már
22

Alternatív valóság

| Szerző: Babek | 8:56 am

Én nem tudom, hogy van ez, olvasom a Facebookon, hogy mindenkinek mennyi ideje lett, ablakot mosott, olvas, sorozatokat néz. Ok, azokat esetleg értem, akik most nem tudnak dolgozni (és őszintén együttérzek) és nincs gyerekük, de a többiek? Bakker, nekem semmire sincs időm!!!!

Reggel felkelek és még pizsamában (igen, később felöltözünk), a KÁVÉM ELŐTT nekikezdek a főzésnek, mert a munka necces részét érdemes letudnom addig, amíg a majmok ébredeznek (a TV előtt, ez van). Utána fél kilenckor elparancsolom őket öltözni, reggelizni, fogat mosni, ágyazni, majd reggeliznek és valamelyik elmosogat. 9-kor berakom nekik az online tornát, ez egy 20 perces kávészünet, amikor veszek egy nagy levegőt, mert jön az otthonoktatás Várnagy Tanárnővel meg egy elsőssel, aki még a feladatokat sem tudja egyedül értelmezni és egy negyedikessel, aki tök jól boldogul, csak noszogatni kell és ellenőrizni. Meg IT supportot biztosítani, répahámozás közben. Szerintem elég jól működünk, a gyerekek türelmesen kivárják, amíg "megszurkálom a husit és megyek"! Egy dolog nincs türelmünk, az a Kréta, hát azzal a világból is..

Pöttöm Tanár nénije nagyon lelkiismeretes, mert a tananyag mellé pedagógiai ismeretekkel is gazdagítja tudásunk:

Az első oszlopban vegyék észre a gyerekek, hogy először tízre kerekítünk - 9+1+1 - de ez ugyannyit eredményez mint a második oszlop összeadása - 9+2"

Itt főleg Pöttöm pedagógiai tudását gazdagítjuk ugyan, mert néha felolvasom neki az egész levelet, ő meg halál türelmesen elmagyarázza nekem, hogy "Látod, Anyu, így szoktuk, hogy előbb legyen tíz és aztán meg egybe adjuk hozzá!". 

Néhány komoly kihívás is megjelent az életünkben, úgy mint a hittan tanítás és legkedvencebbem a technika óra! Hú, hát az level ötszázezer. Főleg azért, mert míg a többiben a gyerekeim elég türelmesek velem, a kézügyességünk családilag nulla, ezért itt a gyerekek már a kreatív ötletek szintjén kifulladnak és akkor hol van még a kivitelezés, de hát mire való a google ha nem ilyesmire, nem igaz? Mindjárt befotózom az eredményeinket és bemutatom, úgyis el kell küldeni a tanároknak (érted, a matekot meg a magyart nem küldjük, de a technikát, azt igen, feltétlenül, határidőre, hetente!). 

Végül van olyan feladat, amit meg se próbálok megugrani, ez a szolfézs, amiből eszméletlen komplex feladatokat küldenek és én már a tanár levelét sem értem, de legalább a fejlődés útjára léptünk, Picur kapott saját email címet és Skype ID-t és elindult az önállósodás rögös útján. 

Szóval kihívás van bőven, nálam ezek időrabló feladatok, nem beszélve a saját kurzusaimról, arról, hogy ha a lakást négyen használjuk, akkor koszolódik basszus, arról, hogy Édesapám unatkozik, ezért mindenféle feladatot talál ki (részben nekem) ésatöbbi, ésatöbbi. Szóval rám még várhatnak egy kicsit a könyveim, meg az ablakok.¹

 

¹Ok, Netflixet nézünk esténként Maczkóval.

A bejegyzés trackback címe:

https://babek.blog.hu/api/trackback/id/tr3815543408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása