feb
7

Én is!

| Szerző: Babek | 12:45 am

Miközben nem kevés munkával készültem a természettudományi Bolyai versenyre¹, aminek a feladatsorai messze meghaladják a képességeimet², megfejtettem az élet egyik nagy kérdését, miszerint "melyik gyerek tudja ezeket a válaszokat?" Hát kérem, a MÁSODIK gyerek. Aki mindenbe beleüti az orrát, mindenhol ott van, mindenre figyel és természetesen MINDENT TUD, amit a testvére. Így rajzolt ma Pöttöm Naprendszert ("A Marsot pirossal csinálom a vas-oxid miatt!), használt körzőt ("Melyik pénzérméken vannak védett állatok?") és készített mezőgazdasági, ún. betakarítási naptárt a gyümölcsökről ("Mikor terem a cseresznye? És a körte?"). 

A mindentudás természetesen nemcsak a tananyagra vonatkozik, hanem MINDENRE, így aztán amikor ma Picur egy újonnan megtanult dalt énekelt fennhangon, Pöttöm odasúgta nekem:

"Anya, ezt én is tudom, csak HALKAN."

 

¹Azzal a céllal, hogy utána Picurt is fel tudjam készíteni rá.

²Hát még a tudásomat! Néha még a neten sem találom meg a válaszokat...

Példa: Mi igaz arra az évszakra, amelyben az alábbiak közül a legtöbb termés beérik? (több jó válasz is lehetséges)

csipkebogyó, málna, dió, ribizli, sütőtök, sárgadinnye, kökény

a, A fecskék megérkeznek hazánkba.

b. A fák nedvkeringése fokozódik.

c. A nappalok hossza csökken.

d. Havazás lehet.

e. A zöldár ideje.

A bejegyzés trackback címe:

https://babek.blog.hu/api/trackback/id/tr8214612466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása