már
15

Nahát!

| Szerző: Babek | 9:25 pm

Pöttömnek kezd kinyílni a világ, mindent megnéz, meghallgat, optimális esetben megkóstol (kivéve persze, ha az alma, bébipapi, víz vagy bármi elvileg baba-fogyasztásra alkalmas dolog). Persze a kiváncsiság eredménye az, hogy mindig hurcibálni kell mindehova, ugyanis ha már mindent látott, akkor meg akar nézni minden mást is, főleg a konyhát, mert ugye minden színes-szagos-izgalmas, de szerencsére anya válláról biztonságos is. Mondjuk anya néha inkább egy hátasszamárnak érzi magát ettől, ugyanis nem elég jobbra-balra vinni a kisasszony fenekét, de még a vezényszó is úgy hangzik mint egy kurjantás - egyébként irtó édes.

mivanott.jpgMár véleményt is alkot, ma este például Picur is fürdetett és bekente az arcát a fürdetőkrémmel, amin Pöttöm nem győzött rötyögni. De komolyan, ránézett a nővérére és elkezdett gurgulázva nevetni :-) Picur persze az abszolút sztár, ha lerakom a nappaliban a földre, ahonnan figyelheti minden mozdulatát, akkor csönd van és koncentrálás, esetleg egy kis rötyögés. Mondjuk egyébként is békés gyerek, onnan tudom, hogy éhes, hogy kitartóan bámul engem és kétségbe esik, ha kimegyek a látóteréből. Na jó, ha már nagyon éhes, akkor szól (hő-hő-hő!), de ez a ritkább eset, inkább szugerálni szeret. Elképesztően vigyorgós is, most éppen egy hányós-fosós vírus pusztít nálunk (ebből majdnem született egy horror-blog, de aztán nem volt kedvem leírni, elég volt átélni), szóval szegénykém a maga öt hónapjával tegnap éjjel hányt egyet, meglepődött, majd rámvigyorgott. Végül is ritkán van olyan, hogy anya az éjszaka közepén is hajlandó ringati a babát, ez mennyire vicces már!

Ha viszont elfogy az a híres türelem és jókedv, akkor jaj nekünk, egy perc alatt begurul és úgy visít mint egy elmeháborodott felháborodott malac, de komolyan, én még ilyet nem hallottam, Picur se bírja, ha meghallja, már mondja is: "Ne sírj, szólok anyának, minden rendben lesz!" és rohan ki hozzám, hogy vegyem fel, mert nagyon sír és "hallgatni is rossz" (mondta éppen tegnap). Mondjuk tényleg nem jó, általában el is éri, amit akar, én már látom, hogy egy éven belül itt komoly hatalmi harcok lesznek, hogy ki is a főnök a családban, igyekszem is trenírozni, hogy jó eséllyel induljak majd...

A bejegyzés trackback címe:

https://babek.blog.hu/api/trackback/id/tr635125597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása