jún
10

9

| Szerző: Babek | 10:50 pm

Nem tudok már paramétereket mondani, nagyon magas, nagyon okos, nagyon szép, 38-as a lába és derékig érő a haja. Néha rádöbbenek, hogy mennyire hasonlít rám, például, amikor a családi ünneplés közepén közli, hogy "Ne haragudjatok, én most elmegyek olvasni!", mert egy 10 kötetes sorozatot olvas és legalább annyira él a könyvben, mint köztünk a való világban. Néha pedig egészen ledöbbenek, hogy mennyire hasonlít Maczkóra, főleg, amikor meg akar érteni valamit és ezért kérdez és kérdez és kérdez, mert amíg nem ért MINDEN részletet, addig nem nyugszik. Néha pedig egyáltalán nem hasonlít senkihez, akit ismerek, hanem egészen autentikusan önmaga, mondjuk, amikor furulyázik és azt állítja, hogy "A legjobb dolog a furulyázás, csak néha gyakorlás közben ez nem jut eszembe!" vagy amikor végtelen pontossággal kiméri, hogy mennyi az a MINIMÁLIS erőfeszítés, amit egy adott munkába bele kell fektetni, azért, hogy jó (elfogadható) eredményt kapjon - így történhet például az, hogy három ötös tollbamondást ír nyelvtanból, majd hazahozza a környezet dolgozatát, amit én egészen egyszerűen nem bírok átolvasni, mert "a gólya féllábon ál" és "mijen állat a hód" mondatok szerepelnek benne. "De hát Anya, ott nem a helyesírás a feladat!" - mondja felháborodva és én érezzem magam maradinak. 

img_0839.jpg

Végtelenül kedves bír lenni, a kisgyerekeket továbbra is mágnesként vonza, imádja és emlegeti a kereszttesóját és a kicsi unokatestvérét, akikhez egy speciális óvó néni hangon beszél, amire mind a kettő vevő. Nagyon szereti a saját testvérét is, sokat bíztatja és vigasztalja, igyekszik kicsit tompítani a viharos természetén és képes túllépni a saját árnyékán, amikor kell (néha). Ugyanakkor végtelenül neki bír keseredni akkor, ha úgy érzi, hogy bántják és olyankor a világ is ellene van, ami azért nehéz, mert én az elmondása alapján sokszor nem látom, hogy ugyan ki a búbánat akarná bántani (számomra ugyanis evidens módon nem rossz szándékkal közelednek hozzá). Néha a világon belül még a tárgyak is ellene tudnak fordulni, személyes sértésnek veszi például, ha "Nem igaz, már megint kiömlött ez a hülye víz!" vagy "Nem érdekel, nem fogok leszállni a biciklimről, MINDIG felsérti a lábam!!!" és hát, valljuk be, nem segít, hogy én ilyenkor csak minimális együttérzéssel rendelkezem és arra bíztatom, hogy akkor aludjon a biciklijén nyugodtan vagy hisztizzen tovább, az tuti hasznos. 

Még ennél is nehezebb, hogy továbbra is minden este azt szeretné, hogy csak még egy kicsit maradjak ott nála, amit én már általában kicsit sem szeretnék, pedig ha van rá türelmem és leülök az ágya mellé és mint például ma kb három percig simogatom a hátát, akkor teljesen megnyugszik és még félálomban elenged (és szépeket álmodik, gondolom). A napnak ebben az időszakában engedi szabadon a gondolatait is, aminek következtében az elmúlt héten azt akarta tudni, hogy ha bankkártyával fizetek és belépek az online számlámhoz, akkor mit látok rajta ("De Anya, a kivonás is ott van vagy csak az új összes?"), hogy mi az az Európai Unió és miért kell oda választani bárkit is, illetve ott miről döntenek és miért, illetve hogy én mit csinálnék, ha mondjuk nem tudnék a legjobb barátnőm mellé ülni például. 

img_0569.jpg

Bár én mindig azon izgulok, hogy egyszer elveszik, egyenlőre viszonylag könnyű követni, hogy hol jár, ugyanis állandóan énekel, de nem viccelek, ÁLLANDÓAN ÉNEKEL. Csak úgy magának dünnyög reggel, öltözés közben, sétálás alatt, pakolás közben, este az ágyban és persze a zuhany alatt is. Néha dalokat is ír, meg verseket, ezekkel a testévérét szokta szórakoztatni, aki szerencsére vevő a stílusára és a humorára, ezért Picur előad, Pöttöm meg hangosan hahotázik, majd megtanulja a szerzeményeket (amiket utána úgy ad elő, hogy "Picurral kitaláltuk..."). Ha pedig csöndben van, akkor olvas. A párhuzamos világokban való létezés persze elvonja a figyelmét, így kb. ilyen beszélgetések zajlanak itthon, amikbe én beleőszülök:

- Holnapra van valami feladat?

- Mire gondolsz?

- Van leckéd?

- Milyen leckém?

- Az iskolában adtak fel leckét?

- Miből?

- Bármiből!

- Bármiből??? - kis bizonytalankodás - Bármiből nem.

- És mondjuk matekból?

- Ja, matekból van lecke!!!! Meg azt hiszem nyelvtanból is...

A bejegyzés trackback címe:

https://babek.blog.hu/api/trackback/id/tr814887972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása