már
20

Itt a tavasz!

| Szerző: Babek | 9:42 pm

Már nagyon hiányzott, nagyon jó, hogy végre itt van és újra, újra, újra indul a játszóterezés! Ez nálunk ugyanis mindenre gyógyír, ha eleget van kint Picur, akkor eszik, iszik, alszik, jókedvű és mosolyog. És az igazság az, hogy ha eleget van kint az anyuka, akkor ő is jókedvű és mosolyog :-) Tudom, ez nem mindenkinek egyértelmű, de ma újra rájöttem, hogy én nagyon szerencsés vagyok, ugyanis nagyon jó társaság került össze a játszón. Rég nem látott barátnő-anyuka például azzal várt, hogy „képzeld, végre újra tárgyalok!”, merthogy kétgyerekes ügyvédnő, aki szintén délelőtt-délután a játszótéren található, de ahogy ő fogalmaz, nem adja fel és igenis-igenis néha elmegy tárgyalni (meg felkészül rá otthon, levelez, telefonál ésatöbbi, ésatöbbi). Én meg hasonló lelkesedéssel elmeséltem, hogy milyen érdekes munkán dolgozom éppen (éjfél és éjjel kettő között általában) és bár panaszkodtunk is rendesen, pontosan értettük mind a ketten, hogy attól, hogy ez a mindennapokban mega-giga szívás, igazából nem adnánk oda se a gyerekeinket, se a munkánkat senkinek :-) Egy másik háromgyerekes anyuka meg csillogó szemmel „panaszolta”, hogy ő is a disszertációját írja, és bár a Közgázon végzett, most a pszichológián jár Doktori Iskolába, de a Közgázon tanít. Közben meg a gyerekek is jól érezték magukat, ugyanis csupa olyan dolgot csináltak, amit alapból nem szabad (például kidobálni a kavicsokat a játszótér kerítésén), de most közösen úgy döntöttünk, hogy „nem látjuk mit művelnek” és dumáltunk tovább. Konstatáltam azt is, hogy Picur nagyon sokat nőtt, már önállóan eljátszott egyedül és a többiekkel is, határozott elképzelései voltak arról, hogy ki mit építsen a homokozóban (és ki melyik lapátot/vödröt/gereblyét használja) és ennek több-kevesebb sikerrel meg is próbált érvényt szerezni. Az már csak hab a tortán, hogy miután hazajöttünk egy mukk nélkül megette az ebédjét és aludt két és fél órát.

Mondjuk, ezt lehet, hogy hiba volt hagyni, mert még minding fent kukorékol, de szó szerint, hangosan sikongat az ágyában, most éppen azt, hogy „Elmegy baba világgá!” meg „Szereti baba pocikáját! Jaj-jaj!” illetve azt is, hogy „Apucika gyere vissza, Aaaapuuuuciiiikaaa! Annnya!”, meg hogy „Jaj, elejtettem, hűha!” és néha visít egy ilyen boldog-visongósat. Egyébként fél tíz van, de ha az elmúlt napokból indulunk ki, akkor fél 11-11-ig ez fog menni. Időnként Apja bemegy hozzá és megbeszélik, hogy Picurnak aludnia kell („Nem kell!”), reggel találkozunk („Igen”) és Apa most kimegy dolgozni, Anyucika meg alszik („Nem kell”). Aztán kijön tőle és megy tovább a műsor. De legalább nem a tentés kiabálás megy, most hallhatóan jól van, csak nem álmos és halálosan unja magát az ágyban. Ha elég ideig bírjuk és nem megyünk be (merthogy sírni, nem sír), akkor elfoglalja magát a doudoujával, most már hallom, hogy énekelget neki, hogy „Tente, baba, tente, szemedet már hunyd le”, az egészet kívülről.
Pedig délután levittem a Mammutba, mert sürgősen vennem kellett magamnak egy szaladós cipőt, amiben majd bírok várost nézni (holnap Bostonban, salalalla!), meg biztosítást is kellett kötnöm és néhány nélkülözhetetlen holmit meg kellett vennem a gyereknek is (tápszert, kekszet, ilyesmit). De hát ez nem volt elég izgalmas, mármint neki, mert én nem kicsit izgultam, hogy mikor rohan világgá a cipőboltból, amíg én próbálok. Végül nem rohant világgá, csak szétszedett egy 50000 forintos cipőt darabjaira, aminek következtében én rekordidő alatt választottam, fizettem és távoztam. Gyerekestül.
Este még megpróbáltam megbeszélni vele, hogy Anya elutazik pár napra, de siet haza és addig legyen jó a Nagyinál, meg a Mamánál, Apu itthon marad vele és Anya is nagyon siet haza. Komolyan végighallgatott, majd átölelte a nyakamat és közölte, hogy nem kell. Nem tudom, hogy ebből majd mi sül ki az elkövetkező napokban, de én drukkolok az itthon maradóknak. Az óceán túlról, hihihi! Remélem, mindannyian jók lesznek!

A bejegyzés trackback címe:

https://babek.blog.hu/api/trackback/id/tr774329343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manka. 2012.03.29. 04:11:29

Remélem így utólag is minden rendben volt utazással, Picúrral, családdal... :)
süti beállítások módosítása